Tuesday, January 17, 2017

Koleksi hiasan kelas

Ni antara koleksi yang CM buat dan di tempah oleh cikgu-cikgu kelas. Yang paling best boleh tukar background ikut citarasa kita. No hal n xde caj pun. RM 10 jer jadual, carta, harijadi dan jadual tugasan setiap satu tu cikgu manakala bunting pintu kelas saiz 2x6 rm25 jer.. nanti kita caj pos jer, kalau dekat area shah alam atau klang boleh cod sampai sekolah masing2 hahaha.  mana nak cari murah camtu hihihi.  kalau ada cikgu2 yang berminat nak tempah boleh la wasap Cikgu Moka yer - 017-9080175












Saturday, January 14, 2017

Banner oh banner




 Ada satu cerita seorang mamat ni, mula2 order dengan CM banner nak letak kat sekolah bini dia. Mula2 CM bagi la harga, tapi tersilap kira sebab di bagi dalam ukuran meter. So lepas 2 hari CM bagitau balik harga sebenar. bezanya RM10 jer padahal, tapi dia ckp x jadilah,  nak tempah design jer. CM cakap la oklah wt design ambik upah RM15 CM ckp kt dia. Kalau kat kedai paling murah RM30 utk 2 jam org design dan RM60 utk satu design. So kawan CM setujulah mulanya. buat la design ckp nak tls sikit jer. Lepas tu, CM tunjuk la design kat dia, dia pun cakap la xnk design camni nak design lain. Buat la lagi dan tunjuk design... lepas tu senyap sampai harini tanpa berita. hehehehe.. nampak tak permainannya.. Padahal kawan bekas sekolah lama tu. Takpelah xde rezekikan. Tu jelah pengalaman buat banner secara suka2 ni... Di bawah nii antara beberapa hasil yang CM buat yang orang tempah untuk bulan ni. Alhamdulillah syukur kepada Allah. So kalau ada2 kawan2 CM nak order banner blh PM CM yer. Tak mahal macam kat kedai pun jangan risau  tau.














Sunday, January 8, 2017

Tempahan jadual kelas, carta organisasi, jadual bertugas dan bunting pintu kelas

Alhamdulillah syukur kepada Allah, kita dah masuk ke tahun 2017, masih diberi peluang untuk menghirup udara yang segar. Sudah agak lama CM x update blog ni, malam ni terdetik untuk update blog ni. Awal Januari 2017, bermulalah kesibukan CM sebagai guru. Banyak perkara yang perlu dibuat untuk awal persekolahan ni. Yang paling sibuk sekali ialah tempahan banner dan bunting daripada cikgu-cikgu kelas. Tak menang tangan dibuatnya. Alhamdulillah rezeki dari Allah syukur yang tak terhingga. Bayangkan 3 buah sekolah yang menempah jadual kelas, carta organisasi, jadual bertugas dan sebagainya. Baru 3 buah sekolah tu dan pening dah hahahaha. Tapi walau banyak tempahan, dapat gak menyiapkan dalam tempoh yang ditetapkan. Biasalakan cikgu kelas semua nak cepat, so terpaksa bekerja keras sampai lewat malam sipakan tempahan-tempahan diorang. Ada yang tempah bunting untuk bisnes, untuk pelancaran program, dan macam-macam lagilah. Dengan harga serendah RM10 sahaja satu keping jadual, ramailah yang nak tempah. Biarlah untung sikit, janji dapat tambah pendapatan yang kian mencabar tahun 2017 ni,  betul tak? So untuk cikgu2 yang nak tempah bunting pintu kelas ker, jadual kelas ker, carta organisasi ker atau apa2 saja boleh la PM cikgu moka. Nak bentuk camner cakap jer. Ada setengah orang diorang dh siap2 dah buat jadual tak boleh ubah dah dan macam2 syarat kalau nak ubah tambah duit. Tapi CM tak kisah, ubah lah ikut kehendak hati, asal hati kita puas dan bahagia, CM tak kisah janji dapat memuaskan hati customer kita, betul tak? untuk nak design sahaja pun boleh tak kisah. So blh la whats app Cikgu Moka di talian 017-9080175. Dibawah ni antara tempahan awal tahun 2017. So boleh la tgk dan kalau berminat jangan malu2 untuk hubungi CM dan yang penting harga tak perlu risau boleh counting.
































































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...