Tuesday, December 2, 2014

Soalan-soalan bodoh

1 ) Shower
*baru keluar bilik air,habis mandi shower*
Mak : Baru shower ke ?
Aku : Tak , hujan kat bilik air .
2 ) FB chat
*blupp!* (bunyi chat)
Stranger : HyE , ngA watPer uH ? NgA on9 kEw ?
Aku : Tak , tengah panjat menara KLCC !!
3 ) Raya korban
*kat dalam kereta time raya korban*
Adik aku : Ma , penah tak ada orang yang kena sembelih ?
Mak aku : Haaa , rasa2 ada tak ?
4 ) Jenazah
*A terserempak dengan B*
A : Semalam aku ternampak makcik kau dikebumikan , dia dah meninggal ke ?
B : Haaa kalau anda bijak laksana ,  cubalah teka bodoh .
5 ) Telur masin
*time makan*
Mak aku : Ek , terlebih masin pulak telur masin ni harini.
Aku : Ha'ah kan , sebelum ni manis je .
6 ) Gelak
*A tengah gelak2 sebab B buat lawak*
B : Apsal kau gelak doh ?
A : Sebab taklawak,sebab tu la aku gelak !!
7 ) Main bola
*tengah saat genting , Kamil berusaha untuk menjaringkan gol *
Jurulatih : Kamon !! Cepat !! Apa yang kau kena buat cuma jaringkan gol je !!! Cepat gol kan ! Kamon kamon !
Kamil : Habis tu kau ingat aku tengah buat apa sekarang ni ? Buru unikorn ?! *sambil lari2 bawak bola*
8 ) Pantai 

Alia : Wey jom pegi Teluk Batik hari Ahad ni .
Dila : Nak mandi2 ke ?
Alia : Eh taklaaa . Saje nak korek2 pasir kot2 terjumpa tulang dinasour.
9 ) Keluar rumah
Zila : Mak , nak keluar kejap petang ni .
Mak : Dengan kawan2 ke ?
Zila : Ehhh, mestilah dengan musuh2 saya .
10 ) Pemadam
A : Dude nak pinjam pemadam .
B : Nak buat apa ?
A : Nak tolong Harry Potter lawan Voldermort doh !
11 ) Ajak tengok wayang
A : Jom tengok wayang petang ni wey .
B : Nak tengok movie ke ?
A : Takdelahhh,saje nak kira berapa banyak seat yang ada kat dalam tu .
12 ) Tengah tengok wayang 
*A dan B baru je lepas tengok salah satu scene movie yang hebat gila bapak*
A : Wey kau nampak tak scene tadi tu weyh ?!
B : Taknampak langsung doh ! Aku bayar tiket ni semata2 nak tengok siling je doh !
13 ) Hospital 
*A tengah lawat B yang tengah patah kaki,tangan dan leher akibat eksiden*
A : Pehhh !! Sakit tak wey ?
B : Bodoh , mana sakit dol .
14 ) Tak dengar
*dalam kelas*
A : Wey .
B : *dok mengelamun,tak dengar*
A : Woi ! 
B : *masih tak dengar* *taklama tu baru perasan* Eh kau panggil aku ke tadi ?
A : Eh taklaaa . Aku panggil meja ni tadi . Hai meja , apa khabar ? Sihat ?
15 ) Sewa kereta 
Someone : Kereta sewa ni korang amik sendiri lah kan tadi ?
Aku : Eh takdelahh , kereta ni datang sendiri tadi .
16 ) Eksiden 
*A ternampak B eksiden gila teruk dan berdarah2*
A : Kau okey tak ??
B : Okey !! *siap buat thumbs up*
17 ) Makanan
*aku tengah nak bayar makanan,amik banyak2 sebab lapar gila babeng*
Pakcik : Ni berapa orang yang nak makan ni ?
Aku : Eh takde sapa nak makan pon . Saje2 beli pastu buang .
18 ) Mesin ATM
*B ternampak A baru lepas cucuk duit*
B : Wahhh,duit banyak2 ni kau cucuk kat ATM ke tadi ?
A : Alhamdulillah turun dari langit .
19 ) Iklan TV
*suara kat iklan TV*
"Samsung Galaxy S III , designed for humans" 
Aku : Aku ingatkan untuk anjing sebelah rumah aku tadi !
20 ) Nak sewa kereta 
Tokey : Nak sewa kereta ke ?
Aku : Taklah , nak sewa Titanic . Ada tak kat sini ?
 
 http://myraazraff.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...