Monday, September 19, 2016

Redha



Yakinlah apa jua yang berlaku pasti ada hikmahnya. Kadang2 jika kita turutkan hati kita yang kecewa boleh menyebabkan perkara yang tidak sepatutnya kita lakukan. Apa pun yang berlaku, kita perlu redha dengan ketentuannya. Insyallah Allah akan mengantikan kekecewaan kita itu dengan sesuatu yang tidak dijangka2. Percayalah Allah itu maha adil lagi maha penyayang kepada makhluknya.

Sunday, September 18, 2016

HILANG INGATAN

Satu tips yang menarik yang CM jumpa kat facebook iaitu tip hilang ingatan. Ingatkan tips pasal apa, rupanya tips cara2 nak menabung untuk tunaikan haji. bagus jugak tips ni yer. Semoga kami sekeluarga dijemput kesana nanti insyallah.

Simpan RM300 dalam Tabung Haji setiap bulan. Kemudian buat-buat macam hilang ingatan. Jangan mengelat. Haha.

Amalkan selama selama 5 tahun ya. Dengan dividen 5%, anda akan dapat sejumlah tunai RM20,427 pada tahun kelima tu.

Dah cukup simpanan banyak tu, boleh ajak isteri pergi umrah sama-sama. Sweet gitu. Seorang pakej RM8K. Dua orang baru RM16K.

Ini bukan soal mampu atau tidak. Gaji RM1,000 pun boleh buat kalau dia betul-betul nak buat. Ini soal sanggup atau tidak. - HF

Ulang tahun perkahwinan yang ke 6

Alhamdulillah,  13.9.2016 merupakan ulang tahun perkahwinan cm yang ke 6  dah.  Macam2 pahit manis Yang telah dilalii bersama. Itu mengajar erti hidup berumahtangga Yang sebenar. Susan senang sama2 harungi bersama.  Ketika suami lemah,  isterilah penguat semangat Dan apabila isteri lemah suamilah penguat semangat.  Sailing bergantung antara satu sama lain.  Dialah sahabat cm Yang sebenar. Isteri merangkap sahabat Yang paling dipercayai.  Syukur ya Allah dikurniakan seorang insan yang hebat Dan paling memahami cm.  Thank u very much syg...  Muah...

Thursday, September 15, 2016

Pernahkan?

Lama x menulis kat blog,  jadi malam in I terdetik rasa nak menulis sikit.  Godek2 it Google terjumpa ayat kat gbr tu.  Mesti anda semua pernah merasakan?  Begitu juga cm.  Jadi CM anggap benda dah biasa dah. So bila dah terbiasa abaikanlah orang yang selalu membuatkan kita kecik hatikan. Ramai lagi orang yang boleh menggembirakan hati kita. So xpyh nak bersedih sekiranya benda macam ni berlaku terhadap diri kita. Jadi kita hanya senyum n silent sahaja. Ok itu jelah cerita malam ni, gudnite uolss.��

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...